Zvěřinový guláš s bylinkami

Recept na úžasný zvěřinový guláš, který prostě chutná.


4.8105x
90 min
6×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
80 gmáslo
2 kscibule
1 lžičkatymián
1 lžícerozmarýn
2 ksmrkev
1 kskoriandr
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
0.5 hrnkuhladká mouka
2 lmasový vývar
1 lžičkamletý kmín
1 hrnečekportské víno
3 lžícerajský protlak
2 ksřapíkatý celer
3 lžícemletá sladká paprika
1 lžičkamletý černý pepř
3 lžícevepřové sádlo
1 lžičkamletá pálivá paprika
1 kelímekkrémová zakysaná smetana
1 kgzvěřina
0.5 lžičkyjalovcové bobulky

podle chuti

sůl

na ozdobu

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Větší cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso pokrájíme na kostky. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a necháme v celku. Petrželku kudrnku nasekáme nadrobno.

V rozpuštěném sádle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nesolené pokrájené maso a orestujeme, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme bobkový list, jalovcové bobulky, nové koření, mletý kmín, pepř, papriku, rajský protlak, prolisovaný česnek a krátce osmahneme.

Přilijeme portské víno a masový vývar. Přidáme v celku mrkev a řapíkatý celer. Teprve nyní osolíme, okořeníme tymiánem, koriandrem, rozmarýnem a vaříme, až je maso křehké. Poté zeleninu vyjmeme a propasírujeme ji do guláše, zahustíme jíškou z hladké mouky a másla.

Zvěřinový guláš zasypeme nasekanou kudrnkou a podle potřeby dochutíme. Nyní můžeme servírovat. Já osobně na porci zvěřinového guláše s bylinkami přidávám asi dvě lžičky zakysané smetany. Je to fantastická kombinace chutí. Jako přílohu doporučuji domácí nočky nebo knedlíky podle vaší chuti. Pokud holdujete čerstvému chlebu, zakrojte a hodujte.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zvěřinový guláš s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.