Skvělý recept ze zvěřiny, který se v čase honů bude stoprocentně hodit.
6 stroužků | česnek |
4 ks | cibule |
3 lžíce | sádlo |
2 ks | rajče |
200 g | špek |
400 ml | červené víno |
5 ks | brambory |
300 g | houby čerstvé |
1 kg | zvěřina |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
podle chuti | |
majoránka | |
1 balíček | mletá sladká paprika |
mletý černý pepř |
Špek nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a utřeme. Zvěřinu podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme sádlo. Vsypeme špek a necháme jej zesklovatět. Přidáme cibuli a společně smažíme dozlatova. Pak přidáme maso, česnek a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Základ osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Pak je podlijeme vínem a dusíme. Zatím si očistíme brambory s houbami a nakrájíme je na kousky. Když je maso téměř měkké, zasypeme je kousky hub a brambor, a dusíme až doměkka. Rajčata nakrojíme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Zbavíme je peciček, nakrájíme na kousky a přidáme do zvěřinového guláše. Vše ještě jednou krátce povaříme, nakonec dáme majoránku podle chuti. Hotový zvěřinový guláš s brambory podáváme horký a s čerstvým pečivem.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.
autor Staňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena