Žraločí kapsa

Recept na vynikající mořskou rybu, plněnou špenátem a sýrem.


3.911x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
6 ksčerné olivy
2 lžícešpenátový protlak
100 gplátkový eidam
1 ksžraločí steak
50 gplátková kladenka

podle potřeby

sůl
olivový olej

podle chuti

mletý černý pepř
koření na rožnění

Postup přípravy

Rozmrazíme si žraločí steak.

V kastrůlku rozpálíme olej a povaříme špenát. Špenát osolíme a přimícháme vejce. Mícháme, dokud není vejce hotové. Tuto směs necháme vychladnout. Pokrájíme si olivy na kolečka, připravíme sýr, kladenku a koření.

Když jsou steaky rozmrzlé, odstraníme z nich šedou kůži. Plátky žraloka roztáhneme, posypeme je solí, pepřem a kořením na rožnění. Navrch dáme plátky sýra, kladenky. Potřeme špenátovou směsí, posypeme olivami a na to opět plátky sýra. Plátek přeložíme přes sebe a sepneme párátky tak, že vznikne uzavřená kapsa. Kapsu z vnější strany ještě ochutíme kořením na rožnění. Takto přichystanou žraločí kapsu opékáme v pánvi na olivovém oleji.

Z hotové žraločí kapsy odstraníme všechna párátka. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žraločí kapsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.