Na rozehřátém másle opražíme za stálého míchání lupínky mandlí a necháme je vystydnout. Kokosky rozdrtíme. Čokoládu, kterou jsme si nechali chvíly namrazit, nastrouháme nahrubo.
Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry dotuha. Do směsi přimícháme opražené mandle, kokosky i čokoládu a umícháme náplň. Dortový korpus (čokoládový, 24cm) dáme do dortové formy, jejíž prstenec jsme vypláchli studenou vodou a naplníme ji připravenou náplní.
Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. 2/3 tuhé šlehačky naneseme na smetanvou náplň a zbylou uložíme do chladničky.
Dort uložíme do mrazničky a necháme ho minimálně 6 hodin mrazit.
15 minut před podáváním dort vyjmeme, aby povolil. Odstraníme formu a povrch dortu ozdobně postříkáme vychlazenou šlehačkou, kterou jsem si naplnili do zdobičky. Pak celý dort posypeme strouhanou čokoládou a jednotlivé kousky ozdobíme sladkými oplatky nebo trubičkami, případně i plátky limetky.