Větrníčky z odpalovaného těsta, plněné zmrzlinou, podáváme jako zákusek ke kávě nebo čaji.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
3 ks | vejce |
50 g | máslo |
200 ml | mléko |
150 g | výběrová polohrubá mouka |
náplň | |
2 balíčky | ruská zmrzlina |
Nejdříve si odměříme všechny ingredience a připravíme odpalované těsto. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu. Potom vsypeme postupně mouku a mícháme dokud nevznikne husté těsto, které se nechytá stěn nádoby. Těsto necháme prochladnout a potom do něj postupně vpracujeme vejce. Troubu předtopíme na 220 °C a plech pokryjeme pečícím papírem. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech tvoříme malé větrníčky, které postříkáme vodou. Vložíme do předtopené trouby a jakmile zrůžoví, zmírníme teplotu a větrníčky již jen dosušíme. Vychladlé pečivo podélně rozkrojíme a plníme pomocí lžičky mírně povolenou ruskou zmrzlinou. Takto připravené kousky pečiva klademe v jedné vrstvě do plastové krabice a necháme zmrznout. Zmrzlinové větrníčky si můžeme připravit i do zásoby jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Stačí jen 5 minut před podáváním vyjmout z mrazáku. Výborně chutnají i přelité teplou vanilkovou omáčkou.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna právě vrcholí, tak si ji pojďme ještě užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena