Zmrzlina v pomeranči

Výborný portugalský moučník, který zachutná určitě všem! děti můžete potěšit i sušenkami.


2.9609x
60 min

Postup přípravy

Pomeranče omyjeme, ze 4 kusů seřízneme vršek, odstraníme dužinu, šťávu zachytíme, slupky uložíme do chladu. Ze zbylých plodů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V horké lázni šleháme žloutky s cukrem a pom. Šťávou na hustý krém. Misku potom vyjmeme, postavíme na led a vychladlý krém našleháme, vmícháme kůru. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ke krému, který naplníme do vychladlých pomerančových slupek a dáme asi na 4 hodiny do mrazáku vychladnout. Zdobíme lístečky meduňky.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zmrzlina v pomeranči

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena