Zmrzlina v pomeranči

Výborný portugalský moučník, který zachutná určitě všem! děti můžete potěšit i sušenkami.


2.9609x
60 min

Postup přípravy

Pomeranče omyjeme, ze 4 kusů seřízneme vršek, odstraníme dužinu, šťávu zachytíme, slupky uložíme do chladu. Ze zbylých plodů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V horké lázni šleháme žloutky s cukrem a pom. Šťávou na hustý krém. Misku potom vyjmeme, postavíme na led a vychladlý krém našleháme, vmícháme kůru. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ke krému, který naplníme do vychladlých pomerančových slupek a dáme asi na 4 hodiny do mrazáku vychladnout. Zdobíme lístečky meduňky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zmrzlina v pomeranči

Zpět na recept