Žlutá rýže s nádechem Orientu

Rýže určená pro slavnostní příležitosti. Výborně chutná ke kořeněnému drůbežímu masu.


3.147x
0

Postup přípravy

Rýži důkladně propláchneme, přelijeme ji vodou a přidáme kurkumu.
Takto naloženou rýži necháme zhruba 3 hodiny stát.

Poté vodu slijeme, rýži uvaříme v kokosovém mléce, přichutíme solí. Vaříme zhruba dvacet minut.

Rýže s kurkumou a kokosovým mlékem je receptem Orientu a slavnostním jídlem podávaným podle rituálních pravidel při svatebním obřadu.

Rýži podáváme teplou i studenou, Čechům chutná zejména s grilovaným kuřecím masem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žlutá rýže s nádechem Orientu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.