Žloutková polévka

Velmi jednoduchý a levný recept. Polévka je nejlepší s pažitkou nebo jinými bylinkami.


3.0694x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme z kostky bujonu vývar. Když jej máme hotový, mírně jej okyselíme octem nebo citronovou šťávou. Pak v trošce vody rozkvedláme žloutky a do nich přidáme trochu hrubé mouky a pořádně je rozmícháme. Vezmeme tuto směs, vlijeme ji do vývaru a za stálého míchání necháme vařit do zhoustnoutnutí. Před dokončením polévku zjemníme máslem, přisolíme, znova trochu povaříme a nakonec přisypeme nakrájenou pažitku. Polévku podáváme ještě teplou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žloutková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena