Žloutková polévka

Velmi jednoduchý a levný recept. Polévka je nejlepší s pažitkou nebo jinými bylinkami.


3.0694x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme z kostky bujonu vývar. Když jej máme hotový, mírně jej okyselíme octem nebo citronovou šťávou. Pak v trošce vody rozkvedláme žloutky a do nich přidáme trochu hrubé mouky a pořádně je rozmícháme.

Vezmeme tuto směs, vlijeme ji do vývaru a za stálého míchání necháme vařit do zhoustnoutnutí. Před dokončením polévku zjemníme máslem, přisolíme, znova trochu povaříme a nakonec přisypeme nakrájenou pažitku.

Polévku podáváme ještě teplou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žloutková polévka

Zpět na recept