Rýžová polévka s hráškem

Snadný recept na chutnou polévku s rýží, rozmíchanými žloutky a hráškem.


3.37x
45 min
1×

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme lžíci másla a osmahneme rýži, zalijeme vodou a necháme vařit, až bude rýže skoro rozvařená, do vroucí vody přidáme masox nebo můžeme zalít vývarem. Dále přidáme hrášek sterilovaný nebo mražený, mražený hrášek se musí dříve povařit.

Rozmícháme si lžíci změklého nebo rozpuštěného másla se žloutky a nalijeme do polévky. Rýžovou polévku můžeme dochutit solí, pepřem, popřípadě i prolisovaným česnekem.

Rýžovou polévku s hráškem ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžová polévka s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká