Zlaté krokety

Recept na chutnou bramborovou přílohu k masu.


3.02x
120 min
1×

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

směs

40 gmáslo
500 gbrambory
2 ksžloutek
4 lžícekrupice
1 lžíceeidam

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vsypeme do kastrolu s osolenou vodou. Vodu přivedeme k varu a brambory vaříme asi 15 minut doměkka.

Brambory slijeme a necháme pořádně okapat. Šťouchadlem brambory jemně rozmačkáme. Přidáme nastrouhaný sýr, máslo, žloutky, dochutíme a necháme zchladnout. Pokud je hmota moc řídká, přidáme trochu krupice.

Pomoučněnýma rukama vytvarujeme krokety (malé oválky). Krokety obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme ve velké vrstvě oleje dozlatova.

Zlaté krokety podáváme jako dobrou přílohu k různým masům.
user-icon

autor johanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zlaté krokety

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká