Zlaté české buchty

Trošku mísení a hnětení a zlaté honzíkovy buchty můžeme dát do trouby.


4.460x
60 min
7×

Postup přípravy

V polovině vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku a sůl. Do středu vyhloubíme důlek a nalijeme vzešlý kvásek. Přidáme zbylé vlažné mléko, cukr i žloutek. Vše opatrně promícháme a hněteme vařečkou asi 5 minut. Jako poslední přilijeme rozpuštěné máslo a zaděláme hladké a vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 - 40 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 1 cm silný. Plát těsta nakrájíme na čtverce asi 9 x 9 cm a do středu každého dáme vrchovatou lžíci naplně (tvarohová, maková, pudinková, čokoládová, marmeládová, povidlová - podle vlastní chuti). Okraje potřeme bílkem rozšlehaným se 2 lžícemi vody a složíme rohy (jako psaníčko), aby náplň nebyla nikde vidět. Buchty zakulatíme, potřeme je po stranách rozpuštěným máslem a naskládáme do vymazaného pekáčku. Necháme je ještě asi 10 minut kynout. Pak zlaté české buchty potřeme na povrchu zbylým bílkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut dozlatova. Hotové české buchty necháme mírně vychladnout a před podáváním na stůl je pocukrujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zlaté české buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena