Palačinky z žitné mouky, které ale chutnají naprosto dokonale.
Hodnocení
4.4
/ 5 (20x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Mléko500 ml
Hladká mouka 100 g
Třtinový cukr30 g
Celozrnná žitná mouka100 g
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Mléko, vejce, mouku, cukr a sůl rozšleháme do řídkého těsta.
Palačinky smažíme na rozpálené pánvičce téměř na sucho, pouze potíráme olivovým olejem.
Žitné palačinky podáváme teplé, nejlépe s tvarohem či domácí zavařeninou.
Jaz dávám do palačinek vždy na 500ml mléka: 2 vejce, 20g cukru a 200g mouky (v tomto případě žitné) + špetku soli. Pánev potíram máslem. Netrhají se nikdy.
Jsou výborné i čistě ze žitné mouky, není třeba ji míchat s pšeničnou :) Ale záleží na preferencích.
Petra
výborné
Dělala jsem na kokosovém oleji a jsou výborné, a s tvarohem neměly chybu. Ani se mi netrhali jak tu někdo píše. Slaďoučké, mňam.
PIMPULE
MŇAMKA
JSOU MOC
DOBRÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ.U
Ž JSEM VYZKOUŠELA
POHANKOVÉ,ŠPALDOVÉ,TAK TO
BUDU STŘÍDAT.