- Játra zbavíme blan a cévní stopky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kusy.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
- Na rozehřátém sádle orestujeme cibuli do sklovata, játra zprudka orestujeme tak, aby se na povrchu vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala játra růžová, ale nesmíme je vysušit, o čem se přesvědčíme vpichem. Pokud vytéká čirá šťáva a už ne krvavá, játra jsou správně upečená.
- Játra necháme úplně vychladnout, mezitím uvaříme vejce natvrdo.
- Když vejce vychladnou, oloupeme je, pokrájíme na kusy a přidáme k vychladlým játrům.
- Všechno spolu na jemno rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Paštiku můžeme připravit také rozemletím surovin na masovém mlýnku.
- Přidáme plnotučnou hořčici, čerstvě mletý černý pepř a sůl. Ještě jednou promixujeme směs úplně dohladka. Vzniklá směs je poměrně řídká. Odložíme ji na 24 hodin do chladničky, aby ztuhla a potom se dala dobře roztírat. Propojí se tak všechny chutě.
- Hotovou židovskou játrovou paštiku natíráme na čerstvý chléb anebo pečivo. Játrovou paštiku můžeme naplnit do malých nádobek a zalít tenkou vrstvou husího sádla.
Paštiku můžeme skladovat v chladničce asi týden. Pokud připravíme paštiku ve větším množství, můžeme ji zamrazit. Židovskou játrovou paštiku servírujeme s čerstvou sezónní zeleninou, například pokrájenými paprikami a rajčaty, různými natěmi či syrovou cibulí.
Paštiku můžeme podáváme jako snídani, předkrm, večeři či pohoštění pro návštěvy. Játrovou paštiku můžeme použít jako náplň do různých mas, vajec natvrdo, sýrů, taštiček z listového těsta či různé zeleniny.