Žemlovka z toustového chleba

Recept na rychlé hlavní jídlo.


4.928x
30 min
6×

Ingredience

12 plátkůtoustový chléb

zálivka

1 ksvejce
100 mlmléko

náplň 1

2 ksvejce
2 lžícecukr moučka
1 ksvanilkový cukr
250 gměkký tvaroh

na potření

50 gmáslo

náplň 2

500 gjablko
3 lžičkymletá skořice
1 ksvanilkový cukr

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s oběma cukry i vejci. Jablka očistíme, nakrájíme na plátky a v misce smícháme s vanilkovým cukrem a skořicí. Vejce vyšleháme s mlékem a solí a zvlhčíme jimi toustový chléb.

Dortovou formu vymažeme máslem. Na dno formy rozložíme 4 plátky chleba, na ně dáme polovinu tvarohu s jablky. Postup zopakujeme. Vrstvou chleba žemlovku ukončíme a pokapeme máslem. Žemlovku z toustového chleba pečeme při 175 °C asi 45 minut dozlatova.

Žemlovku z toustového chleba podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat. Je výborná teplá i studená.
user-icon

autor Jarýs


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žemlovka z toustového chleba

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.