Jak připravit klasickou velikonoční nádivku, aby byla šťavnatá a plná chuti?
Víte, co je aleluja? A hlavičku nebo řežábek znáte? Obojí označuje velikonoční nádivku. Jde v podstatě vždycky o nákyp z bílého pečiva s vejci, uzeným masem a tradičně také kopřivami. Její příprava není obtížná, ale pro super výsledek je dobré znát pár zásad, aby byla nádivka krásně nadýchaná a chutnala, jak má. Na konci článku vás čeká velikonoční kvíz!

KVÍZ: Znáte chutě Velikonoc? Otestujte si své znalosti!
Velikonoce nejsou jen pomlázka a barvení vajec – jsou také svátkem výjimečných pokrmů. Velikonoční stůl hraje barvami a voní po čerstvém pečivu a jarních bylinkách. Připravili jsme pro vás kulinářský kvíz, který Vás zavede do velikonoční kuchyně u nás i v zahraničí. Poznáte tradiční velikonoční speciality? Otestujte se!

Tradiční dobroty na velikonočním stole - velikonoční nádivka a tlačenka nesmí chybět
V dalším díle malého seriálu článků o tradičních českých receptech si připravíme velikonoční pokrm našich babiček - nádivku. Přidáme ještě recept na velikonoční tlačenku. Opět krok za krokem.

Autor:Klasa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena