Zelný smetanový salát s křenem

Velice jednoduchý recept na osvěžující zelný salát, který podáváme jako přílohu k masu nebo jako zdravou večeři s tmavým chlebem.


4.826x
30 min

Postup přípravy

Čerstvé zelí očistíme od zvadlých listů a nakrouháme, případně nakrájíme na jemné proužky. Osolíme a necháme asi 20 minut odležet. Potom ručně promačkáme, aby zelí postilo tekutinu a zkřehlo.

Čerstvý křen očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Jogurt promícháme se smetanou.

Zelí, křen a cibuli promícháme se smetanou a jogurtem. Podle chuti přisolíme, napěchujeme do sklenice a necháme do druhého dne rozležet.

Zelný smetanový salát podáváme jako přílohu nebo samostatně s pečivem. Pro slavnostní příležitost ho servírujeme pomocí tvořítka a zdobíme snítkou jarní cibulky.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný smetanový salát s křenem

Zpět na recept