Zelnice z červeného zelí

Recept na jednoduchou zelnou polévku z červeného zelí.


4.618x
45 min
4×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Ve větším hrnci si rozehřejeme olej nebo sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, cibuli a zaprášíme moukou. Krátce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme všechno koření až na majoránku. Dále přidáme ocet, citronovou šťávu a zeleninový bujon. Ocet a citronovou šťávu přidáváme z toho důvodu, že červené sterilované zelí není obvykle tak kyselé jako klasické kysané bílé zelí a
polévka by byla bez chuti. Dále přidáme sterilované červené zelí a na kostičky nakrájené brambory. Necháme podusit do změknutí.

Na závěr vyjmeme z polévky nové koření a bobkový list, přidáme majoránku a krátce povaříme. Odstavíme z plotny, přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme podle vlastní chuti.

Zelnici z červeného zelí podáváme teplou, samotnou nebo s pečivem podle chuti.
user-icon

autor Douchy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelnice z červeného zelí

Zpět na recept