Zelné závitky na víně

Zelné listy plněné směsí vepřového masa, šunky, vajec a smetany. Přeléváme smetanovou omáčkou z červeného vína. Recept na sytý hlavní chod.


2.9572x
75 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícestrouhanka
125 gšunka
1 ksžloutek
250 mlsmetana
1 lžícesherry
1 hlávkačervené zelí
250 mlčervené víno
1 lžícekysaná smetana
125 mlmasový vývar
350 gvepřová panenka

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo

na ozdobu

1 lžícenaložený růžový pepř

Postup přípravy

Osm zelných listů povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, zchladíme a necháme okapat. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a opečeme ze všech stran na másle. Opečené vepřové pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme také na kostičky a smícháme s masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, zakysanou smetanou a sherry. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Vždy na dva zelné listy položíme nádivku, svineme, převážeme provázkem a opečeme na rozpáleném tuku. Zelné závitky zalijeme dobrým červeným vínem a dusíme asi 30 minut pod pokličkou. Poté závitky vyjmeme, omáčku rozmícháme se smetanou a ještě krátce povaříme. Vrátíme zpět závitky a necháme prohřát. Zelné závitky na víně podáváme posypané nakládaným růžovým pepřem. Přílohu volíme podle chuti.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné závitky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena