Osm zelných listů povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, zchladíme a necháme okapat.
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a opečeme ze všech stran na másle. Opečené vepřové pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme také na kostičky a smícháme s masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, zakysanou smetanou a sherry. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
Vždy na dva zelné listy položíme nádivku, svineme, převážeme provázkem a opečeme na rozpáleném tuku. Zelné závitky zalijeme dobrým červeným vínem a dusíme asi 30 minut pod pokličkou. Poté závitky vyjmeme, omáčku rozmícháme se smetanou a ještě krátce povaříme. Vrátíme zpět závitky a necháme prohřát.
Zelné závitky na víně podáváme posypané nakládaným růžovým pepřem. Přílohu volíme podle chuti.