V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Zelí očistíme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Housku nakrájíme na kousky a namočíme ji v mléce.
Cibuli očistíme. Spolu se slaninou ji nasekáme najemno a na lžíci másla společně osmažíme dozlatova. Necháme okapat z tuku, ale ten dáme stranou.
Uvařené zelí scedíme a necháme okapat. Z housky vymačkáme mléko a spolu se zelím ji umeleme. K zelné hmotě přidáme slaninu s cibulí, vejce, strouhanku a podle chuti směs na karbanátky osolíme a opepříme. Důkladně zamícháme.
Ze zelné hmoty tvoříme malé placičky, které smažíme v rozpáleném tuku po slanině a za přidání másla. Smažíme je 5 - 7 minut z každé strany.
Zelné karbanátky se slaninou ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory čí bramborová kaše.