Zelený salát

Recept na vitamínovou bombu! Zeleninu vaříme jen krátce, aby z ní nevyprchaly vitamíny.


3.0555x
30 min

Ingredience

1 kscuketa
100 gbrokolice
2 řapíkyřapíkatý celer
100 gfazolové lusky
100 gcukrový hrášek
3 kslahůdková cibulka

podle chuti

česnek
sůl
tymián
bazalka

podle potřeby

olivový olej

na ozdobu

piniové oříšky

Postup přípravy

Fazolové lusky povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Mezitím si očistíme zeleninu. Brokolici rozdělíme na růžičky, cibulku omyjeme a nakrájíme na malá kolečka, cukrový hrášek omyjeme a konce odřízneme, celer nakrájíme na kolečka i s cuketou. Povařené fazolky necháme okapat a v téže vodě povaříme 5 minut brokolici. Oloupaný česnek prolisujeme, tymián a bazalku nasekáme. Na pánvičce s trochou oleje osmahneme cibulku, cukrový hrášek, cuketu a celer. Potom přidáme brokolici, česnek i fazolové lusky a znovu opékáme asi 3 minuty. Zeleninovou směs osolíme. Takto připravený zelený salát ihned servírujeme a před podáváním posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a piniovými oříšky.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelený salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena