Zelený salát

Recept na vitamínovou bombu! Zeleninu vaříme jen krátce, aby z ní nevyprchaly vitamíny.


3.0555x
30 min

Ingredience

1 kscuketa
100 gbrokolice
2 řapíkyřapíkatý celer
100 gfazolové lusky
100 gcukrový hrášek
3 kslahůdková cibulka

podle chuti

česnek
sůl
tymián
bazalka

podle potřeby

olivový olej

na ozdobu

piniové oříšky

Postup přípravy

Fazolové lusky povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Mezitím si očistíme zeleninu. Brokolici rozdělíme na růžičky, cibulku omyjeme a nakrájíme na malá kolečka, cukrový hrášek omyjeme a konce odřízneme, celer nakrájíme na kolečka i s cuketou.

Povařené fazolky necháme okapat a v téže vodě povaříme 5 minut brokolici. Oloupaný česnek prolisujeme, tymián a bazalku nasekáme.

Na pánvičce s trochou oleje osmahneme cibulku, cukrový hrášek, cuketu a celer. Potom přidáme brokolici, česnek i fazolové lusky a znovu opékáme asi 3 minuty. Zeleninovou směs osolíme.

Takto připravený zelený salát ihned servírujeme a před podáváním posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a piniovými oříšky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelený salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.