Zeleninový závin

Rychlý závin z listového těsta.


5.09x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 sklenkazeleninový vývar
1 ksvětší mrkev
1 ksvětší lilek
50 gstrouhaný ementál
1 ksvětší paprika
1 ksvěší cuketa

podle chuti

sůl
mletý pepř

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Umyjeme všechnu zeleninu a nakrájíme si ji na úzké proužky. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme jako první mrkev a papriku, protože potřebují déle času na přípravu. Po deseti minutách přidáme cuketu s lilkem, přidáme sklenku zeleninového vývaru a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Orestovanou zeleninu necháme odkapat v sítku a vychladnout. Na stranu si nastrouháme ementál. Vyválíme těsto cca na 40 x 50, položíme ho na pečicí papír, přidáme hotovou zeleninu dál od krajů (cca 5 cm) a posypeme ementálem. Pečicím papírem si pomůžeme zavinout těsto a dobře uzavřeme. Závin potřeme vajíčkem a dáme již do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do křupava. Zeleninový závin podáváme vlažný.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena