Recept na dietní hlavní chod - salát ze tří druhů zeleniny a pikantní česnekové zálivky. Podáváme s čerstvou bagetkou.
2 hrstě | rukola |
2 ks | paprika červená |
2 hrstě | salát listový |
2 ks | červená jarní cibulka s natí |
zálivka | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
1-2 špetky | sůl |
2 lžíce | voda |
0.5 ks | citron |
2 lžíce | olivový olej |
1 špetka | mletý barevný pepř |
Saláty propereme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme nečistot a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Připravíme si zálivku - v misce promícháme olivový olej s vodou, citronovou šťávou, solí, prolisovaným česnekem a pepřem. Zeleninu v míse promícháme, zalijeme zálivkou, opět promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Zeleninový salát s česnekovou zálivkou rozdělíme na talíře, dozdobíme měsíčkem citronu a ihned podáváme jako lehký a dietní hlavní chod. Přikusovat můžeme čerstvou či opečenou bagetku.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena