Zeleninový krém s chřestem

Můj vlastní recept na jemnou polévku z pečeného chřestu a další zeleniny.


3.06x
45 min

Postup přípravy

Zelený chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a spodní část oloupeme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky. Hrášek vyloupeme (lze použít i mražený). Česnek oloupeme. Jarní cibulku očistíme. Malou mladou cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky.

Pekáček vymažeme máslem, dáme do něj chřest, mrkev, cibuli, cuketu, hrášek i česnek. Zakápneme zbývajícím máslem a posypeme česnekovou nebo jinou solí. Zeleninu dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C, pečeme asi 20 minut do změknutí.

Zeleninu vsypeme do mixéru, zalijeme vlažným zeleninovým vývarem - ten přidáváme podle potřeby a vše pečlivě rozmixujeme. Hotový hustší zeleninový krém dochutíme kořením Horalka, lahůdkovým droždím a podle potřeby ještě dosolíme. Znovu důkladně prošleháme a nakonec přimícháme smetanu. Hotový zeleninový krém s chřestem vlijeme do hrnce a necháme prohřát a spojit chutě.

Zeleninový krém s chřestem podáváme samostatně, s bagetkou, krutonky apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový krém s chřestem

Zpět na recept