Uvaříme si rýži podle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, očistíme pórek, omyjeme papriky a rajčata. Očistíme hlívu ústřičnou. Vše pokrájíme na kostky.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, do něhož přidáme připravenou zeleninovou směs. Restujeme, dokud nejsou hotové houby. Před koncem přidáme sůl, sladkou papriku, kari a sójovou omáčku. Hotovou rýži přimícháme k zelenině na pánvi a společně promícháme.
Zeleninové rizoto ihned podáváme.
Dobrý den, Váš recept mě zaujal. Vařím doma hlívové rizoto často a je báječné! Zkuste vařit vhodný typ rýže rovnou s přidanými surovinami a poznáte i vy, co to je rizoto. Až vaši připravenou směs orestujete, vyndajte ji z pánve, osmažte na ní rýži a pak směs vratťe, podlijte a nechte dovařit spolu, zažijete jiný rozměr chuti. A nebojte se použít i jinou zeleninu... zkuste třeba s cuketou a sušenými rajčaty, nebude to taková nuda. S přáním krásného dne Edita
krysovas
Rychle a vynikajici diky!
doktor
Ahoj.
Ahoj Martino,no, recept nápaditý,originální.Ale zaujali mně hlívy ústřičné, kde je kupujete?V supermarketu?Ja bych si vám dovolil poradit. Je to typická dřevokazná houba a když šťastnou náhodou bydlíte nabo máte chalupu někde na vesnici kde tečou potůčky a jsou tam rybníky je nejlepší jít na hlívy v zimě, nejlíp na Štědrý den,to chlap se doma jenom nudí,a vzít ruksáček a pejska.On totiž na houby o Vánocích nikdo nechodí, ale hlívy pěkně na podzim vyzráli do sympatické velikosti,a o Vánocích zmrzli. Z kmenů je jednoduše oloupete,doma napáskujete bez obalu do mrazáku a pak si jenom berete a užíváte.Detaily na přípravu znáte,ale kdyby byl problém,zeptejte se.Hezký den.