Zeleninové řízečky

Recept na bezmasý hlavní chod.


3.37x
150 min
1×

Postup přípravy

Očištenou zeleninu (s výjimkou rajčat) nakrájíme na malé kousky a podusíme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme, necháme okapat. Spařená rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky.

Z Hery a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a uvaříme hustou omáčku. Přidáme vejce, zeleninu, rajčata, žampiony, na kostičky nakrájené brambory, pepř, sůl, strouhaný muškátový oříšek a strouhaný sýr. Promícháme a necháme stát 1 - 2 hodiny.

Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme tenké zeleninové řízky a smažíme je po obou stranách na rozehřátém oleji dorůžova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové řízečky

Zpět na recept