Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem

Jednoduchý recept na výbornou vegetariánskou chuťovku, po které vás určitě nebude trápit svědomí, že jste snědli něco hrozně kalorického.


5.09x
45 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si 2 hrnce. Do jednoho dáme na sporák povolit mražený špenát a do druhého vroucí vodu z varné konvice. Do vařící vody rovnou přisypeme sójové maso a vaříme ho asi 15 minut.

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Omrkneme špenát, zda-li se už začal rozpouštět. Jestli ano, přisypeme k němu mraženou zeleninu a zamícháme. Špenát můžeme zahustit ještě před cibulí a česnekem rozšlehaným vejcem a pořádně pak promíchat, ale zahušťovat vejcem nemusíme. Necháme chvíli dusit, znovu zamícháme a přisypeme připravenou cibuli a česnek, znovu promícháme, zmírníme plamen a necháme dusit.

Uvařené sójové maso scedíme a nakrájíme ho na malé kousky. Nakrájené maso přisypeme ke špenátu a promícháme. Nyní ještě ochutíme mletou pálivou a sladkou paprikou, popřípadě osolíme. Směs necháme na mírném plameni ještě chvíli dusit, aby pěkně zhoustla.

Pokud budeme péct placky v troubě, tak si troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Jestli jsme dali přednost pečení před smažením, tak na plech dáme pečící papír a pomocí lžíce na něm vytváříme placky. Jestli nám zbyde těsto, tak si ho necháme na další várku nebo ho jednoduše sníme, protože je dobré i neupečené! Placky dáme péct do trouby na takových 25 minut, dokud se neupečou.

Jestli se nám toto zdá moc náročné, zdlouhavé a elektricky náročné, tak na pánvi rozpálíme olivový olej a placky na něm usmažíme podobným způsobem jako palačinky. Já osobně preferuji pečení.

Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem podáváme jak teplé, tak i studené. Placky se hodí jako skvěle vyvážená odpolední svačina nebo si je můžeme dopřát jako chuťovku kdykoliv.
user-icon

autor MarweN


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem

Zpět na recept