Zeleninové lívance

Recept na lívance pro ty, kteří nemusí sladké! Zelenina lze obměnit.


3.0699x
35 min

Ingredience

2 ksvejce
1 kscibule
150 gmrkev
150 gkapusta
200 gkvěták
200 ghrubá mouka
100 gtvrdý sýr

podle potřeby

olej
mléko

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Veškerou zeleninu (květák, mrkev, kapusta) očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme přidat i červenou papriku, díky ní budou lívanečky pěkně barevné. Na části tuku zeleninu podusíme, přidáme i oloupanou a drobně nasekanou cibulí. Zeleninu odstavíme a necháme vychladnout. 

Z mléka, hrubé mouky, žloutků a soli připravíme základní těstíčko. Přidáme do něj jemně nasekanou dušenou zeleninu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Na rozpáleném lívanečníku smažíme ze směsi lívanečky obvyklým způsobem, až jsou po obou stranách zlatavé. 

Hotové zeleninové lívance rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. Jsou dobré teplé i studené - jako hlavní chod i lehká svačinka. Podáváme se studenými omáčkami. 

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové lívance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.