Zeleninové karbanátky 2

Recept je převzatý z časopisu Vlasta 1986 je poměrně zdravý a rychlý a mají ho rádi i děti.


3.467x
30 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu uvaříme ve slané vodě.

Ze zeleniny vymačkáme vodu a pokud jsou zeleniny větší kousky, trochu ji nasekáme. Přidáme k ní podle chuti sůl, pepř, mouku, strouhanku, vejce a rozpuštěné máslo. Hmotu promícháme.

Připravíme si klasický trojobal - hladká mouka, rozšlehaná vejce a strouhanka. Ze zeleninové hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme jako klasické řízky.

V pánvi rozehřejeme olej a zeleninové karbanátky v něm zvolna smažíme.

Zeleninové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Testudo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové karbanátky 2

Zpět na recept