Zeleninové karbanátky 2

Recept je převzatý z časopisu Vlasta 1986 je poměrně zdravý a rychlý a mají ho rádi i děti.


3.467x
30 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu uvaříme ve slané vodě. Ze zeleniny vymačkáme vodu a pokud jsou zeleniny větší kousky, trochu ji nasekáme. Přidáme k ní podle chuti sůl, pepř, mouku, strouhanku, vejce a rozpuštěné máslo. Hmotu promícháme. Připravíme si klasický trojobal - hladká mouka, rozšlehaná vejce a strouhanka. Ze zeleninové hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme jako klasické řízky. V pánvi rozehřejeme olej a zeleninové karbanátky v něm zvolna smažíme. Zeleninové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Testudo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninové karbanátky 2

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena