Zeleninové fazolové karbanátky

Tyto karbanátky chutnaly tak, že navzdory tomu, že nevařím dva dny po sobě ze stejných surovin, zítra budu vymýšlet další variaci na dané téma. Jsou ještě chutnější než karbanátky z čočky. Můj vlastní veganský recept.


5.03x
45 min

Postup přípravy

Den dopředu si namočíme fazole. Druhý den fazole scedíme, dáme do čisté vody a vaříme doměkka. Na recept potřebujeme jeden hrnek už uvařených fazolí i s vodou, ve které se vařily.

Očistíme si zeleninu, kromě červené řepy. Tu jen opláchneme a krájíme i se slupkou. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kousky. V malém kastrolku uvaříme červenou řepu a menší batát pokrájené na menší kousky. Když jsou uvařeny i fazole, přimícháme obsah druhého kastrolku a rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Do tohoto základu přidáme všechno koření, prolisovaný česnek, mouky a hořčici.

Ze směsi tvoříme zeleninové karbanátky, které obalujeme v hrubé mouce a smažíme z obou stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje.

Fazolové karbanátky podle tohoto receptu jsou vynikající s bramborovou kaší, jen tak na chuť, ale i jako základ do hamburgerů, protože chuť je překvapivě dobrá a hutná. Jsou dobré teplé i studené.

Když si odmyslím čas nutný k vaření fazolí, protože je dám vařit a pak dvě hodiny dělám něco jiného, je to poměrně rychlé jídlo a navíc levné a zdravé - z hmoty jsem upekla celkem 16 placek.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové fazolové karbanátky

Zpět na recept