Zeleninové bochníčky

Hlavní jídlo, příloha i chuťovka. Recept na smaženou zeleninovou směs. Velmi dobré.


4.84x
45 min

Postup přípravy

Oloupeme si cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme. Můžeme podle chuti přidat i plátky očištěného česneku. Přidáme mraženou zeleninu a dusíme asi 15 minut.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Salám nakrájíme na kostky a přidáme k ostatním osmaženým kouskům zeleniny. Poté stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mléko, zahustíme moukou. Těsto na zeleninové bochníčky ochutíme solí, pepřem a vegetou. Nakonec ke směsi přidáme tuhý bílkový sníh a promícháme.

V hlubší pánvi si rozehřejeme olej, vytvarujeme bochníčky a po obou stranách smažíme.
user-icon

autor Glejo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové bochníčky

Zpět na recept