Zeleninová vejce

Vejce na pánvičce jsou jednoduchou záležitostí, ale na rychlou večeři se vždycky hodí. A tentokrát celá zelená.


2.77x
15 min

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme veškerou zeleninu. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, stejně tak zelenou cibulku. Olivy můžeme rozpůlit. Hermelín si nakrájíme na plátky, goudu nastrouháme.

Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme lžičku oleje, vsypeme zeleninu a osmahneme. Teplotu snížíme, na to rozklepneme vejce a žloutky pomocí vidličky jen jemně roztáhneme. Zasypeme bylinkovou solí, pomletým pepřem, poklademe hermelínem, zasypeme goudou, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme zatáhnout.

Zeleninová vejce s hermelínem podáváme s chlebem a tatarskou omáčkou nebo majonézou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová vejce

Zpět na recept