Lehká a vydatná svačina. Hotová tortila se zeleninou a česnekovými krutonky.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 lžíce | máslo |
2 ks | rajče |
0.5 plátku | veka |
65 g | mozzarella |
1-2 lžíce | ocet balzamico |
1 lžička | pesto |
1 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
3 ks | větvička bazalky |
1 ks | hotová tortilla |
Mozzarellu slijememe a necháme okapat. Nakrájíme ji na kostičky a vložíme do menší mísy. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme tekuté dužniny se zrníčky. Zbytek nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, osušíme, snítku necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme nadrobno. Vše přidáme do mísy k mozzarelle.
Ocet smícháme s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem a zalijeme jím směs v míse.
Veku nakrájíme na centrimetrové kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj prolisovaný česnek, kostičky veky a lehce je osmahneme. Hotové krutonky necháme na ubrousku nebo utěrce okapat a krátce před podáváním je přimícháme k zelenině.
Pokud je třeba, připravíme tortillu podle návodu na obalu. Hotovou tortillu namažeme pestem, naplníme zeleninou a zavineme.
Tortillu podáváme ozdobenou snítkou bazalky.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..