Zeleninová terina

Recept na zeleninové barevné vrstvy rozmixované mrkve, celeru a brokolice, upečené a podávané s těstovinami.


2.9517x
90 min

Ingredience

3 ksvejce
375 gceler
375 gmrkev
375 gbrokolice

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
čerstvý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo, uvaříme ji s kouskem oloupaného zázvoru v osolené vodě. Košťál brokolice odkrojíme a povaříme doměkka asi 8 minut, potom přidáme růžičky brokolice a vaříme další 2 minuty. Celer oloupeme, nakrájíme na kousky a také v osolené vodě povaříme. Každý druh zeleniny scedíme.

Formu vymažeme olejem a vyložíme papírem, který nepropouští tuk. Brokolici rozmixujeme s vejcem, solí a pepřem, hladkou směs nalijeme do formy. Celer také rozmixujeme s vejcem, solí a pepřem a uhladíme na brokolici. Nakonec rozmixujeme mrkev, zázvor, vejce, sůl a pepř a navrstvíme na celer. Vrch uhladíme, folii potřeme olejem, formu vložíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou a pečeme asi hodinu na 180 °C.

Vychladlou zeleninovou terinu nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová terina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.