Zeleninová rýže

Lehká zeleninová příloha, která lze podávat i jako hlavní jídlo. Zelenina a rýže zasytí, ale přitom nedodají tělu mnoho kalorií.


3.1251x
35 min

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přelijeme je horkým vývarem. Pak je necháme asi 15 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.

Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Mrkve očistíme a nakrájíme na nudličky nebo hranolky. Zelí a mrkev přidáme k česneku a lehce osmahneme.

Papriky a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kolečka. Sójové klíčky slijeme a necháme okapat. Papriky a cibulku přidáme do pánve. Po chvíli přidáme i klíčky. Zeleninu podlijeme vývarem s houbami a sójovou omáčkou. Nakonec zeleninu ochutíme pepřem, kořením, případně solí a necháme asi 5 minut podusit.

Hotovou rýži slijeme, obložíme zeleninou, případně smícháme, posypeme oříšky, ozdobíme petrželkou a podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová rýže

Zpět na recept