Zeleninová rýže

Lehká zeleninová příloha, která lze podávat i jako hlavní jídlo. Zelenina a rýže zasytí, ale přitom nedodají tělu mnoho kalorií.


3.1251x
35 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
250 mlvývar
petrželka
1 kscibule
2 ksmrkev
150 grýže
3 lžícesójová omáčka
200 gbílé zelí
1 svazekjarní cibulka
mletý černý pepř
1 kspaprika červená
30 gsušené houby (exotické)
50 gsójové klíčky (sterilované)
1 lžícekoření pěti vůní

na ozdobu

arašídy

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přelijeme je horkým vývarem. Pak je necháme asi 15 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Mrkve očistíme a nakrájíme na nudličky nebo hranolky. Zelí a mrkev přidáme k česneku a lehce osmahneme. Papriky a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kolečka. Sójové klíčky slijeme a necháme okapat. Papriky a cibulku přidáme do pánve. Po chvíli přidáme i klíčky. Zeleninu podlijeme vývarem s houbami a sójovou omáčkou. Nakonec zeleninu ochutíme pepřem, kořením, případně solí a necháme asi 5 minut podusit. Hotovou rýži slijeme, obložíme zeleninou, případně smícháme, posypeme oříšky, ozdobíme petrželkou a podáváme.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninová rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena