Jednoduchá rýže s květákem a mrkví zdobená plátečky kuřecích prsou a zjemněná zakysanou smetanou.
Hodnocení
4.1
/ 5 (149x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Olej2 lžíce
Sůl
Máslo1 lžíce
Mrkev400 g
Kuřecí prsa4 ks
Zakysaná smetana150 ml
Dlouhozrnná rýže125 g
Mletý černý pepř
Květák 1 ks
Hrášek mražený150 g
Postup přípravy
Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím očistíme mrkve a květák.
Mrkve podélně nakrájíme na nudličky a uvaříme je 4 minuty v osolené vodě. Potom ji vyjmeme, zchladíme vodou a necháme okapat. Očištěný květák rozebereme na růžičky a také ho předvaříme, asi 6 minut. Pak jej scedíme, zchladíme a necháme okapat.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, prsa restujeme asi 10-15 minut a vyjmeme. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a uvařenou rýži na něm prohřejeme, přidáme předvařenou zeleninu a hrášek.
Rýži zjemníme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme na rýži. Vše zdobíme plátky citronu.