Zeleninová rýže s kuřecími kousky

Jednoduchá rýže s květákem a mrkví zdobená plátečky kuřecích prsou a zjemněná zakysanou smetanou.


3.0149x
60 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu.



Mezitím očistíme mrkve a květák. Mrkve podélně nakrájíme na nudličky a uvaříme je 4 minuty v osolené vodě. Potom mrkev vyjmeme, zchladíme vodou a necháme okapat. Očištěný květák rozebereme na růžičky a také ho předvaříme, asi 6 minut. Pak jej scedíme, zchladíme a necháme okapat.



Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, prsa restujeme asi 10 - 15 minut a vyjmeme. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a uvařenou rýži na něm prohřejeme, přidáme předvařenou zeleninu a hrášek.



Rýži zjemníme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme na rýži. Vše zdobíme plátky citronu.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová rýže s kuřecími kousky

Zpět na recept