Zeleninová polévka

Skvělá smetanová polévka s vejcem, do které může dát veškerou zeleninu, co najdeme na zahrádce.


3.01044x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Zelenina: mrkev, celer, petržel, kapusta, fazolky, hrášek nebo jiná podle chuti.

Na másle osmažíme nakrájenou mrkev a cukr. Zasypeme moukou, osmažíme, zředíme trochou vývaru a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a uvaříme ji doměkka. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme smetanu, v níž jsme rozkvrdlali žloutek a podle chuti osolíme.

Zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Můžeme doplnit pečivem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka

Zpět na recept