Jednoduchá polévka, kterou připravíme z růžičkové kapusty, brokolice, mrkve, špenátu nebo pórku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (3x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Máslo2 lžíce
Petrželka1 hrst
Cibule1 ks
Smetana2 dl
Masox1 kostka
Hladká mouka 3 lžíce
Mletý černý pepř1 špetka
Špenát mražený1 balíček
Podle chuti
Pórek
Mrkev
Brokolice
Růžičková kapusta
Postup přípravy
Veškerou zeleninu očistíme, podle potřeby oloupeme a nakrájíme.
V hrnci rozehřejeme máslo,vhodíme nakrájenou cibulku a osmahneme ji.
Přidáme mouku, osmahneme ji, promícháme a zalijeme 3/4 l vody.
Přivedeme k varu a za stálého míchání vložíme nakrájenou zeleninu. Přidáme masox, sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut, pak vlijeme smetanu a ještě necháme přejít varem.
Do hotové polévky můžeme nakrájet uvařené nebo rozšlehané vejce.
Nakonec do zeleninové polévky se špenátem přidáme nasekanou petrželku.
Zeleninovou polévku připravujeme podle chuti - namíchanou zeleninou nebo třeba jen z brokolice, růžičkové kapusty, mrkev, pórku apod.