Zeleninová polévka s bulgurem

Na oběd lze připravit i něco lehkého. Ne vždy musí následovat druhý chod. I polévka dokáže zasytit.


3.211x
45 min
1×

Postup přípravy

Menší květák omyjeme, zbavíme tvrdších částí a rozdělíme na růžičky. Vhodíme jej do vroucí vody s kostkou bujonu. Vaříme doměkka. Když je květák měkký, pomocí děrované naběračky jej vyjmeme a dáme stranou.

Abychom neztráceli čas, připravíme si zbytek polévky pouze z mražené zeleniny, kterou ale samozřejmě můžeme nahradit i libovolnou kombinací čerstvých plodů. Do vývaru z květáku vhodíme balíček mražené zeleniny, přidáme nakrájenou nať jarní cibule a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem, solí a polévkovým kořením. Do vařící polévky vhodíme hrst (i více) bulguru a ještě asi 10 minut vaříme. Těsně před odstavením přidáme i květák, který v polévce už jen prohřejeme.

Polévku můžeme ještě okořenit - kořením, na které jsme zvyklí. Na zahuštění nepoužíváme mouku, bulgur postačí.

Polévku s bulgurem podáváme vzápětí po přípravě v nahřátých miskách.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s bulgurem

Zpět na recept