Zeleninová polévka s bulgurem

Na oběd lze připravit i něco lehkého. Ne vždy musí následovat druhý chod. I polévka dokáže zasytit.


3.211x
45 min
1×

Ingredience

1-2 kostkyzeleninový bujon
1 balíčekmražená zeleninová směs
0.5 ksmenší květák
1-2 hrstěbulgur
čerstvá jarní cibulová nať

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
polévkové koření

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Menší květák omyjeme, zbavíme tvrdších částí a rozdělíme na růžičky. Vhodíme jej do vroucí vody s kostkou bujonu. Vaříme doměkka. Když je květák měkký, pomocí děrované naběračky jej vyjmeme a dáme stranou.

Abychom neztráceli čas, připravíme si zbytek polévky pouze z mražené zeleniny, kterou ale samozřejmě můžeme nahradit i libovolnou kombinací čerstvých plodů. Do vývaru z květáku vhodíme balíček mražené zeleniny, přidáme nakrájenou nať jarní cibule a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem, solí a polévkovým kořením. Do vařící polévky vhodíme hrst (i více) bulguru a ještě asi 10 minut vaříme. Těsně před odstavením přidáme i květák, který v polévce už jen prohřejeme.

Polévku můžeme ještě okořenit - kořením, na které jsme zvyklí. Na zahuštění nepoužíváme mouku, bulgur postačí.

Polévku s bulgurem podáváme vzápětí po přípravě v nahřátých miskách.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s bulgurem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena