Zelené řízky v alobalu

Na recept můžeme použít jakékoli drůbeží maso, pokrm je nejen zdravý, ale i velmi dobrý!


2.9426x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí či jiné řízky naklepeme a potřeme je připravenou marinádou. Maso necháme několik hodin v lednici proležet.

Marinádu si připravíme důkladným rozmícháním oleje, citronové šťávy, nadrobno nasekané petrželky a soli.

Alobal potřeme olejem, položíme na něj ochucené řízky a pevně zabalíme. Pečeme v mírně teplé troubě na plechu asi půl hodiny. Během pečení řízky jednou obrátíme. Zelené řízky lze připravit samozřejmě i na grilu.

Zelené řízky v alobalu přesuneme na talíře a opatrně rozbalíme. Maso podáváme s čerstvou zeleninou a hojně posypeme petrželkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelené řízky v alobalu

Zpět na recept