Cibuli nakrájíme na jemno, stroužek česneku utřeme nebo najemno nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme máslo a vsypeme do něj cibuli s česnekem, osolíme, okmínujeme a necháme zezlátnout.
Mezitím očistíme fazolky, pokrájíme je na menší kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Jakmile jsou fazolky měkké, trvá asi 3 - 5 minut, slijeme je a ihned na chvíli vložíme do ledové vody (blanšírujeme). Poté je přidáme k cibuli, podlijeme trochou sójové omáčky, opepříme, můžeme přidat trochu octa, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
Zatím si připravíme bešamel. Do světlé jíšky přilijeme mléko a mícháme do zhoustnutí. Bešamel lehce osolíme, přidáme skořici, muškátový oříšek a trochu citronové šťávy.
Skořicový bešamel nalijeme do fazolových lusků, zamícháme, dochutíme ještě třeba pepřem, sušeným zázvorem. Zelené fazolky ve skořicovém bešamelu můžeme podávat.
Takto připravené fazolky jsou vhodné jako hustá omáčka k vařeným bramborám anebo jako zdravá a lehká příloha k masu, např. steakům. Množství ingrediencí si můžeme upravit podle toho, chceme-li omáčku hustší nebo řidší.