Želé z jeřabin

Želé z jeřabin je výbornou přílohou ke zvěřinovým pečením nebo ke skopovému masu.


3.1102x
45 min
3×

Postup přípravy

Při sběru jeřabin odřezáváme celé vrchlíky. Doma pak obereme plody, propláchneme a necháme okapat. Pak je dáme do hrnce a s trochou vody je rozvaříme. Hmotu propasírujeme přes síto. Cukr svaříme s vodou a vaříme tak dlouho, až zkouška potvrdí, že směs želíruje. Zkoušíme tak, že lžičku želé nalijeme na talířek a mírně nakloníme. Hmota nesmí stékat. Hotovým jeřabinovým želé plníme sklenice a dobře je uzavřeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Želé z jeřabin

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena