Žebírka na medu

Skvělý recept na naložená žebírka z bůčku.


4.818x
160 min
1×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
2 kscibule
3 lžícemed
2 ksbobkový list
3 lžíceolivový olej
6 lžicsójová omáčka
0.5 lsvětlé pivo
2 kssušená chilli paprička
1.5 kgvepřová žebra z bůčku

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme po kostech na malé špalíčky. V míse smícháme med, sójovou omáčku, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, bobkové listy, olej, pivo a nasekané chilli papričky. Marinádu můžeme i rozmixovat. Připravené maso vložíme do marinády a necháme v lednici marinovat alespoň 12 hodin. Potom maso i s marinádou nalijeme do pekáče, přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 140 °C asi 3,5 hodiny. Během pečení maso obrátíme a přeléváme marinádou. Pak žebírka odklopíme, zvýšíme teplotu na 190 °C a po dobu 15 - 20 minut dopečeme dozlatova. Žebírka na medu podáváme s vařeným bramborem nebo jen přikusujeme pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žebírka na medu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena