Žebírka na medu

Skvělý recept na naložená žebírka z bůčku.


4.818x
160 min
1×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
2 kscibule
3 lžícemed
2 ksbobkový list
3 lžíceolivový olej
6 lžicsójová omáčka
0.5 lsvětlé pivo
2 kssušená chilli paprička
1.5 kgvepřová žebra z bůčku

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme po kostech na malé špalíčky.

V míse smícháme med, sójovou omáčku, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, bobkové listy, olej, pivo a nasekané chilli papričky. Marinádu můžeme i rozmixovat.

Připravené maso vložíme do marinády a necháme v lednici marinovat alespoň 12 hodin. Potom maso i s marinádou nalijeme do pekáče, přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 140 °C asi 3,5 hodiny. Během pečení maso obrátíme a přeléváme marinádou. Pak žebírka odklopíme, zvýšíme teplotu na 190 °C a po dobu 15 - 20 minut dopečeme dozlatova.

Žebírka na medu podáváme s vařeným bramborem nebo jen přikusujeme pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žebírka na medu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká