Pečená vepřová žebra na medu

Recept na masovou dobrotu z grilu.


4.5175x
120 min
17×

Postup přípravy

Připravíme marinádu z oleje, hořčice, kečupu, worcesteru, medu, česneku a chilli podle chuti. Kdo má rád sladší, přidá ještě lžičku cukru.

Naložíme sekaná osolená, opepřená žebírka a dáme odležet nejlépe do druhého dne. Druhý den dáme žebra do pekáče, mírně podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 90 minut.

Jako přílohu nakrájíme cibuli na proužky, jemně prosypeme škrobovou moučkou a usmažíme dozlatova. Můžeme ještě vytvořit česnekový dip.

Pečená vepřová žebra na medu podáváme s chlebem, cibulí a česnekovým dipem.
user-icon

autor Gabik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vepřová žebra na medu

Zpět na recept