Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí

Recept na jednoduchý a rychlý oběd z vepřových nebo skopových žebírek.


3.45x
35 min
1×

Postup přípravy

Vepřová nebo skopová žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregana. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a jemně nakrájenou pažitku a zvolna dusíme do měkka. Do pánve nebo kastrolu na rozpálený olej přidáme cibuli, slaninu, jemně nakrájený česnek a drcený kmín. Přidáme zeleninu, lehce orestujeme, podlejeme 2 lžícemi teplé vody a na mírném ohni s občasným lehkým promícháním dusíme zhruba 7 minut. Postup servírování žebírek na bylinkách: Na talíř přichystáme dušenou zeleninu. Na ní jako do hnízda položíme dvě skopová žebírka. Doplníme přílohou podle vaší volby. Doporučená příloha k žebírkům: Skvěle se k žebírkům hodí vařené brambory s osmaženou cibulkou a petrželí. Pokud chcete lehčí přílohu, doporučujeme pažitkovou rýži.


Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček


Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.


Pečeme


Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem


Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.


Bude


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí

Zpět na recept