Bezmasé karbanátky se spoustou vitamínů, minerálů a vlákniny.
Hodnocení
4.3
/ 5 (36x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
10x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Vejce2 ks
Pohanka200 g
Cibule1 ks
Petrželová nať1 hrst
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Mletý pepř
Podle potřeby
Vejce
Strouhanka
Hladká mouka
Olej na smažení
Postup přípravy
Pohanku vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Hrnec s pohankou poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme dojít 20 minut. Nakonec pohanku scedíme a vsypeme do velké mísy.
Cibuli pokrájíme na jemné kostičky a smícháme ji s pohankou a jedním vejcem. Směs dochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat také čerstvé bylinky, například nasekanou petrželku. Vše řádně promícháme.
Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalujeme v mouce a rozšlehaném vajíčku (je možno ještě ve strouhance - trojobal). Pohankové karbanátky díky tomu drží lépe pohromadě a získají křupavou kůrku. Placičky smažíme na pánvi s trochou rozpáleného oleje.
Zdravé pohankové karbanátky podáváme s libovolnou přílohou.
Re: Komentář k receptu Zdravé pohankové karbanátky
dala jsem vice strouhanky a drzely pohromade.
batkarin
Komentář k receptu Zdravé pohankové karbanátky
Po pročtení komentářů, jsem udělala rovnou pár změn, které mi dopomohly k dobrým karbošům :). Jednak jsem pohanku po procezení trochu rozmixovala, vznikla kaše, která se potom nedrolila a karbanátky držely tvar. Dále jsem si nejdříve opekla do zlatova cibulku na pánvičce, tak jak se to dělá u masových karbanátků. K cibulce na pánev jsem dala ještě kukuřici a na kostičky nakrájený celer, bez kterého by byly karbanátky podle mě bez chuti. Placky jsem obalila jen ve strouhance, osmažila a byly moc dobré :).
Ladaniola
jinak, karbanátky jsem neobalovala, jsou tak mnohem chutnější =)