Zbojnické filé

Výborná smetanová omáčka s houbami a masem - lze použít hovězí i vepřové.


4.115x
60 min

Ingredience

500 ghovězí roštěnka

omáčka

10 dkgolej
500 mlvývar
1 lžícekečup
2 lžičkykari koření
200 mlsmetana ke šlehání
3 ksstřední cibule
1 lžičkaworcestrová omáčka
1 sklenkasterilované houby

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a nařežeme okraje. Osolíme, opepříme a poté jemně naklepeme, pomoučníme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném tuku tak, aby maso zůstalo uvnitř červené. Maso dáme stranou. Do šťávy z masa dáme dusit na kolečka nakrájenou cibuli. Až začne sklovatět, přidáme houby, kečup, kari, worcester, plátky masa a podlijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu, omáčka se ale již nesmí vařit! Zbojnické filé lze udělat i z vepřového masa, hub muže být i více - všeho podle chuti. Přílohou může být rýže, hranolky a krokety.
user-icon

autor CoMoDor


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zbojnické filé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena