Zázvorová kachní prsa na pórku

Recept na přípravu pikantních kachních prsou s pórkem a mandlemi.


4.615x
35 min
1×

Ingredience

200 gpórek
50 gmandle
20 gčerstvý zázvor
1 lžícesójová omáčka
1 ksčervená cibule
2 lžícesladké červené víno
400 gkachní prsa bez kůže

podle chuti

sůl
mleté chilli koření

podle potřeby

solamyl
1 šálekzeleninový vývar

Postup přípravy

Kachní prsa zbavíme kůže, vykostíme a očistíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, které obalíme v solamylu. Vmícháme očištěný nastrouhaný závor, chilli koření, sůl, víno a sójovou omáčku. Takto naložené maso necháme v chladu rozležet.

Mandle spaříme, sloupneme a podélně pokrájíme. Pórek omyjeme, nakrájíme na špalky asi 4 cm silné, které podélně usekáme na nudličky. Vývar promícháme se solamylem (asi 1/2 lžičky).

Na oleji zprudka opečeme malé plátky masa z obou stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme jednu lžíci oleje, na kterém krátce orestujeme cibuli a pórek. Vmícháme mandle, podlijeme malým množstvím vývaru a krátce povaříme.

Horkou zeleninu s omáčkou rozdělíme na porce, poklademe plátky opečených zázvorových kachních prsou a podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zázvorová kachní prsa na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká