Závitky s broskvemi

Závitky z krůtího masa plněné broskví a nivou.


4.511x
60 min

Ingredience

mletý pepř
600 gkrůtí prsa
drůbeží vývar na podlití

omáčka

sůl
1 lžícehladká mouka
drůbeží vývar
2 kspůlka broskve

podle chuti

sůl

náplň

1 lžícemáslo
200 gniva
4 plátkydrůbeží šunka
4 kspůlka kompotované broskve

podle potřeby

olej na smažení

na ozdobu

čerstvá zelenina

Postup přípravy

Krůtí prsa rozkrojíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme i opepříme. Nivu rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a na ni rozdělíme nivovou směs. Přiklopíme půlkou broskve, plátek zabalíme a spíchneme párátky, případně převážeme nití. Rozpálíme olej a závitky zprudka opečeme. Poté je podlijeme trochou vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C doměkka. Měkké závitky vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou a opražíme. Poté podlijeme vývarem a provaříme. Přidáme nadrobno nakrájené půlky broskví (nebo nahrubo nastrouhané) a podle chuti přisolíme. Necháme prohřát. Závitky pobáváme s vařenými brambory, obložené čerstvou zeleninou (rajčata, hlávkový salát, okurka) a přelité omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Závitky s broskvemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena