Vaření.czReceptyZávin s tuňákovou náplní

Závin s tuňákovou náplní

Recept na slaný listový závin plněný tuňákem a sýrem. Rychlé a chutné pohoštění podáváme s čerstvou zeleninou.


4.627x
45 min
1×

Ingredience

1 balíčeklistové těsto (rozválený plát)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

náplň

2 konzervytuňák ve vlastní šťávě
40 gparmazán
150 gžervé
1 lžičkasardelová pasta
jarní cibulka

podle potřeby

sezamové semínko

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Jarní cibulku (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme okapat na sítku. V míse promícháme žervé s tuňákem, strouhaným sýrem, cibulkou a sardelovou pastou. Směs podle potřeby osolíme a opepříme. Plát listového těsta poklademe náplní a svineme v závin, který řádně uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Závin s tuňákovou náplní upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova. Listový závin plněný tuňákem necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Závin s tuňákovou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena