Závin s tuňákovou náplní

Recept na slaný listový závin plněný tuňákem a sýrem. Rychlé a chutné pohoštění podáváme s čerstvou zeleninou.


4.627x
45 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Jarní cibulku (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme okapat na sítku. V míse promícháme žervé s tuňákem, strouhaným sýrem, cibulkou a sardelovou pastou. Směs podle potřeby osolíme a opepříme.

Plát listového těsta poklademe náplní a svineme v závin, který řádně uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Závin s tuňákovou náplní upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova.

Listový závin plněný tuňákem necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závin s tuňákovou náplní

Zpět na recept