Zavařený rybíz jako brusinky

Recept na zavařený rybíz chuťově upravený jako brusinky.


3.08x
20 min

Postup přípravy

Do kastrolu dáme 0,5 l vody a 0,5 l octa a přivedeme k varu.

Rybíz obereme od stonků a několikrát propláchneme vodou a poté ho ještě v cedníku přelijeme octovou vodou. Rybíz necháme okapat.

Okapaný rybíz dáme do kastrolu spolu s cukrem, rozlámanou skořicí, hřebíčkem, půlkou badyánu, kyselinou citronovou,1 dl octa a 1,5 l vody. Promícháme a vaříme 10 minut, poté ještě vařící plníme do skleniček a ukládáme k vychlazení dnem vzhůru. Vůbec nevadí koření na nálev rozdrtit, 20 minut vařit ve vodě, scedit a teprve nyní v nálevu povařit rybíz.

Zavařený rybíz jako brusinky podáváme místo brusinek.

user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařený rybíz jako brusinky

Zpět na recept